Skip links

PADEL

A sportág, amely megállíthatatlan sikernek örvend világszerte! Bízza ránk Padel pályájának teljes körű kivitelezését, legyen az elsők között!

MI IS AZ A PADEL?

A padel egy új- a teniszhez nagyon hasonló sportág. Ha megnézzünk egy padelpályát, azt is mondhatnánk, hogy a squash és a tenisz ötvözete. Ez megmuztatkozik a pálya kinézetében, méretében, játékszabályaiban, sportfelszereléseiben. Első ránézésre akár azt is mondhatnánk, hogy aki teniszezni tud, az már padelezni is tud. Ahhoz viszont, hogy átéljük, hogy ez nem eljesen így van, mindenképpen érdemes mihamarbb kipróbálni ezt a törtetlen népszerűségnek örvendő sportot! Mintha két squash pálya lenne egymással szemben felállítva. Színesíti és izgalmasabba teszi viszont a játékot, hogy fal helyett - mint a teniszben- háló választja el a két térfelet egymástól és valós ellenfelekkel játszhatjuk az izgalmas játékot. A játék hagyományosan a páros játék, de természetesen egyéni játékra is alkalmas. A játék érdekességét és színességét a pályát körülvevő falak adják, amelyek szerves részét képezik a játéknak - azok kihasználásával lehet igazán érdekessé és izgalmassá tenni a játékot.

— Hogyan is épül fel?

Padel pálya rétegrend

 • 30 mm speciális kavicsosgumi réteg, gyártói utasításnak megfelelően szakszerűen kivitelezve.
 • 20 mm (tömörítve) 2/4-es frakció méretű zúzottkő réteg / tömörség min. 95%.
 • 70 mm (tömörítve) 4/22-es frakció méretű zúzottkő réteg / tömörség min. 95%.
 • 150 mm (tömörítve) 20/50-es frakció méretű zúzottkő réteg / tömörség min. 95%.
 • Drain elhelyezése
 • Tükör kialakítása után geo textília terítés (ViaCon WG40), talaj tömörség min. 95%.
 • A teniszpálya körül megfelelő sávalap kivitelezése szükséges.

Mérete: 10X20m
4db fal (biztonsági üveg, acéloszlopok, dróthálók)
Talaja: műfű, kvarchomokkal feltöltve

— Miben más egy padel pálya?

A Padel pálya alapja

A pályát kül- és beltérre egyaránt fel lehet építeni, de mindkét esetben stabil és szilárd alépítmény szükséges annak érdekében, hogy a pályát körbevevő acéloszlopok, illetve az azok közé beépített biztonsági üvegek stabilak legyenek. Összességében kétféle telepítési rendszert alkalmazunk az alap megépítése során: - A leghatékonyabb megoldás a vízáteresztő aszfalttal ellátott szalagalapozés, de alternatív megoldásként szolgál a vasbeton födém, megfelelő lejtéssel. Mindkét esetben figyelembe kell venni az illetékes hatósági építtési engedélyeket!

Sky Padel

Az általunk telepített Padel pálya megfelel a Nemzetköti Padel Szövetség előírásainak: mérete: 10X20m; acél tartószerkezet; Oldala: biztonsági üveg, drótháló, Talaja: műfű. A pálya kül és beltéri használatra egyaránt alkalmas . Igény szerint a pálya négy reflektoroszloppal is felszerelhető. Az acélszerkezet tűzihorgonyzott acélból készül, ami poliészter festékkel van lefestve, amelynek köszönhetően a szerkezet kiválóan ellenáll a az időjárásváltozásnak. A szerkezetet összesen 20 db 80x80x2mm profilú, 3 méter magas oszlop tartja. Ezen kívül 30db acélkeret található, amelyekben az üvegháló és a drótháló panelek vannak rögzítve. A padelpálya zöld, kék, sötétszürke és fekete színben választható.

Miért pont a Rebound Sports?

A világszínvonalú ausztrál REBOUND ACE® és az amerikai LAYKOLD® keményborítású, valamint a svájci SWISS COURT® salakborítású teniszpályákat Magyarországon a Rebound Sports forgalmazza és kivitelezi. Mindhárom gyártó a világszínvonalat képviseli, nem véletlen, hogy a múltban és a jelenben is játszanak Grand Slam versenyeket ezeken a borításokon.

Miért szükséges az üvegfal?

Az üvegfalak segítenek a játékosoknak visszapattintani a labdát, és lehetővé teszik a játékot még akkor is, ha a labda leesik a pályáról. A padel pályák burkolata általában műfüves vagy tartós, rugalmas anyagból készül, hogy a játékosok könnyedén tudjanak mozogni rajta és biztonságosan tudjanak játszani.

— Európában és tengeren túl egyaránt

Töretlenül növekvő népszerűség

A padel egyre népszerűbb sportág világszerte. Az elmúlt években jelentősen megnőtt az érdeklődés a sportág iránt, és egyre több országban épülnek padel pályák és alakulnak padel klubok. A sportág különösen nagy népszerűségnek örvend Spanyolországban, Argentínában és Mexikóban, ahol a sportág ősei megtalálhatók. Azonban a padel egyre nagyobb rajongótáborra tesz szert Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában is. A sportág könnyen tanulható, és az izgalmas játékmenet, valamint a barátságos, közösségi légkör, amely a pályák körül kialakul, hozzájárulnak a padel népszerűségéhez. Az olimpiai sportágak között azonban még nem szerepel a padel, bár több országban is igyekeznek azon dolgozni, hogy a sportág felkerüljön az olimpiai programba.

Miért pont a padel?

Könnyen tanulható

Könnyen tanulható

A padel könnyen tanulható, és a játékmenet gyors és izgalmas, így élvezetes sportélményt nyújt kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Alacsony sérülési kockázat

Alacsony sérülési kockázat

A játék alacsony sérülési kockázattal jár, ami azt jelenti, hogy a játékosok kevesebb sérülésre számíthatnak, mint más sportágakban.

Csapatépítő

Csapatépítő

A padel egy csapatsport, amely kiválóan alkalmas a csapatépítésre és a baráti kapcsolatok erősítésére.

Szellemi egészségre pozitív hatás

Szellemi egészségre pozitív hatás

A játék fejleszti az egyensúlyt, az ügyességet és a reakcióidőt, és javítja a mentális egészséget, csökkentheti a stresszt és a szorongást.

Könnyen elérhető sport

Könnyen elérhető sport

A padel egyre népszerűbb sportág világszerte, és egyre több helyen lehet kipróbálni, így szinte bárhol elérhető lehetőség a sportolásra.

Ha bármi kérdésed van

Keress minket nyugodtan!

Minden kérdésre és ajánlatkérésre a lehető leghamarabb igyekszünk választ adni!

REBOUND SPORTS KFT.
H-1027 Budapest
Kacsa utca 5.
info@reboundsports.hu
+36 1 769 0232

  Sütiket használunk, hogy a lehető legjobb webes élményt nyújtsuk.
  hu_HUHU